Category Archives: Egészség

Walmark termékek az egészség jegyében

Walmark termékek

Egy tanulmány szerint, az elmúlt néhány évtizedben a termesztett növények vitamintartalma egyes esetekben az 1:100-ára csökkent. Ennek eredményeképpen, hiába eszünk meg naponta 1-2 almát, mert az abban található C-vitamin közel sem pótolja a szervezetnek szükséges mennyiséget. Mit lehet akkor tenni? Szerencsére a Walmark termékek ideális megoldást jelentenek. Olvasd Tovább»

A hajhullás elleni vitaminok védik a szálakat

Hajnövesztés

A probléma hátterében legtöbbször vashiány, stressz, antibiotikumos kezelés vagy a drasztikus diéta áll. A hajhullás elleni vitaminok szedése mindenképp ajánlott, hiszen a szálak egészsége és védelme egyaránt nagyon fontos dolog. Ezek között a H-, a B6-, B12-vitamin, a folsav, a biotin, a cink, a vas és a szilícium pótlása nélkülözhetetlen. A körmökhöz hasonlóan a szálakat is 90%-ban egy fehérjetartalmú szilárd anyag, azaz a keratin alkotja. Ennek termelődéséért a szervezetben két aminosav felel, az egyik a metionin, míg a másik a cisztein.

A hajhullás elleni vitaminok beszerezhetők a gyógyszertárakban, vagy a gyógynövényboltokban. Ilyenkor az étkezésen is kell változtatni. Oda kell figyelni, hogy az tápanyagokban gazdag legyen, sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérje tartalmú ételeket kell fogyasztani. A különféle készítményekkel kapcsolatban tudni kell, hogy hatóanyagtartalmuk jelentősen eltér egymástól. A hajhullás elleni vitaminok amellett, hogy az adott panaszt kezelik, még a bőrre is rendkívül jó hatással vannak. Olvasd Tovább»

Amennyiben a méregtelenítő program alkalmazása mellett dönt, itt hasznos információkat talál.

méregtelenítő program

méregtelenítő program

Ez a program méregtelenítőként ismert. Magáról a béltisztításról ezt nem is gondolná az ember, pedig így van. Hiszen a salakanyagban rendkívül magas koncentrációban található meg mindenféle vegyi és mesterséges anyag. Ezekre semmi szüksége nincsen az embernek mégis magas számban fogyasztjuk el napi szinten. Sajnos a vezetékes vízben is többféle található meg, hiszen azt tisztítani kell. De az élelmiszerek esetében sem jobb a helyzet. A méregtelenítő programra az adalékanyagok miatt is szükség van. A mesterségesen előállított dolgok nem bomlanak le az emésztőnedvek hatásaira sem. Olvasd Tovább»

Tudjunk meg többet a a goji bogyóról!

Hoji bogyó

Sokan kutatják már régóta a hosszú élet titkát. Nem kizárt, hogy most végre ráleltünk erre! Természetesen, ne gondoljunk itt több száz évnyi pluszra, de már az is sokat jelent, ha az időskort úgy éljük meg, hogy egészségesek és élettel telik vagyunk. Egyre többször felmerülő gyakori kérdésekre válaszok a goji bogyóról kaphatók a megfelelő oldalakon. Olvasd Tovább»

A Paleo élelmiszerek minőséget képviselnek

Egészséges, finom ízek

Igazán finom fogások fognak ezután az asztalra kerülni, ha ezt eddig nem tehette meg diéta vagy ételérzékenység miatt. Bizony, ilyenkor nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen táplálékot viszünk be a szervezetbe, azonban a Paleo élelmiszerek nagyszerű eredményt érnek el. Manapság már alig találni olyan hagyományos élelmiszert, aminek ne lenne egy alternatívája.

Ennek köszönhetően, mindenki élvezheti az igazán gazdag ízeket úgy, hogy közben nem veszélyezteti az egészségét. A hozzáadott cukrokat teljesen el lehet felejteni, mert helyettük számtalan természetes édesítőt lehet felhasználni. Készíthetünk számtalan süteményt, ha szeretnénk, akkor még csokoládésat is, a kakaópornak hála, ami szintén a Paleo élelmiszerek csoportját gazdagítja, hiszen kivonták belőle a glutént.

Olvasd Tovább»

A rekreáció jelentősége az életben

Rekreáció

A rekreálódás nem egy új keletű dolog, csupán mint fogalom terjedt el az utóbbi időben. A rekreáció jelentését Magyarországon 2011-ben fogalmazták meg, ami a napi feszültség, fáradtság feloldására, a testi, lelki és szellemi teljesítőképesség javítására szolgáló aktív tevékenységeket foglalja magába.

Idetartozhatnak a kulturális, társas, játékos és mozgásban gazdag elfoglaltságok, ugyanis az a lényeg, hogy olyan programok legyenek, amelyek eltérnek a hétköznapi feladatainktól, munkáinktól. A rekreáció jelentőségét a WHO, teljes nevén az Egészségügyi Világszervezet is elismeri, ugyanis az egészségi állapotunkra hatással lévő faktorok közül, az életmódunkon a legkönnyebb változtatni. Olvasd Tovább»

Szakemberek által is bizonyított az inositol hatása

Természetes progeszteron krém használata

Napjaink rohanó életmódjának sajnos nagyon sok negatív következménye figyelhető meg. Az egészség az ember legfontosabb kincse, ezért törekedni kell annak megőrzésére. Az inositol hatása igen kedvezőnek mondható több téren is. Ha szeretne hasznos információt megtudni róla, akkor nézzen szét az egeszsegbiro.hu internetes oldalon! Az inositol hatása hihetetlenül eredményes, hiszen olyan természetes összetevőkből álló kiegészítő, ami segíti a szervezet optimális működését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a modern társadalomban egyre inkább több a túlsúlyos személy. Miért van ez? A válasz rendkívül egyszerű és szinte mindenki tudatában ott van. A mozgásszegény életmód, a vitaminhiányos ételek fogyasztása, a kevés tiszta víz bevitele, ezek mind hozzájárulnak. Az inositol hatása számos orvos által volt vizsgálva, tehát az eredményessége nem vitatott. Legfőképpen az inzulin-receptorok optimális működésében nyújtanak óriási segítséget. Olvasd Tovább»

A hajhullás ellen nagyon fontos időben lépni, hiszen van, amikor visszafordítható a folyamat.

hajhullás ellen

hajhullás ellen

A hajhullás ellen lehet és kell is tenni annak érdekében, hogy ne a kopaszság legyen a vége. A http://www.hajhullasellen.eu/ oldalán erről bővebben olvashat. Megismerhetjük a haj és a fejbőr működését, illetve, hogy milyen tápanyagra is van szükség az erős és szép haj érdekében. Nem kell, hogy a hajhullás miatt keseregjen, hiszen az egy természetes folyamat. A baj akkor van, ha sokkal nagyobb mennyiségű hajszállal találkozik huzamosabb ideig. Ilyenkor tenni kell a hajhullás ellen, hogy ne legyen nagyobb baj belőle. A jó kezelés nem csak megállítja ezt a folyamatot, hanem képes visszafordítani. A hajhullás ápoló kozmetikumokkal megállítható folyamat. Olvasd Tovább»

A legfinomabb vanília rúd nélkül ne fogjon házzá a vaníliás kiflihez.

vanília rúd

vanília rúd

Amikor a vanília rúd is elérhető már, akkor felejtsük már el a vaníliás cukrot. Persze nagyanyáink idejében szinte elérhetetlen is volt maga a fűszer, de ez a mai világunkra már nem mondható el. Akár az interneten keresztül is a világ legfinomabb fajtáit rendelhetjük meg. De az áruházak polcain is felfedezhető a vanília rúd, bár a származási helyére ügyelni kell, ha nem akarunk csalódást. Azt tudni kell, hogy ez a furcsa növény csakis a trópusokon, az Egyenlítő mentén terem meg és ott is érlelik nekünk magát a termést hosszú hónapokig. Mivel különböző földrészek is foglalkoznak ezzel így minden vanília rúd más és más. Olvasd Tovább»

A méregtelenítés mindenkinek ajánlott egészség megőrző módszer.

méregtelenítés

méregtelenítés

Mindenki egészséges szeretne maradni és ezért sokan tesznek. Ők minden bizonnyal sokat tudnak a méregtelenítésről. Nekik em kell ecsetelni, hogy milyen sok méreganyag is jut a mai ember szervezetébe. Ráadásul nem is tudatos mérgezéssel, hanem akár az egyéntől függetlenül is. Hogy ez miért is van így? Hát a kényelmünk miatt is például. Hogy nem sétálunk, hanem autóval megyünk még a szomszédos közértbe is. A gyárak füstje, vagy a természetes vizekbe engedett káros anyagjai is rendkívül veszélyesek. Bár gyakran az egészségügyi határértéken belül vannak, azért számtalan esetben történik emiatt természeti katasztrófa is. Olvasd Tovább»