2015-ös változások az egyéni vállalkozó kata területén

Adóváltozások
Adóváltozások

Sok vállalkozás használja a kata adózási lehetőséget, de ennek is megvannak a szabályai, amiket be kell tartani. Gyakran akkor szembesül egy vállalkozást vezető azzal, hogy valamit nem tehet, amikor már egy ellenőrzés során az adóhatóság figyelmezteti erre.

Sajnos anyagi következményekkel. Az év elejétől, változott az egyéni vállalkozó kata. Ennek követése szakember feladata, aki a könyvelő, illetve az adószakértő. Mivel az egyéni vállalkozó kata számos egyszerűsítést tartalmaz a vállalkozásokra nézve, ezért érdemes figyelemmel kísérni, hogy mik az aktuális elvárások.

Az egyik fontos kitétel az, hogy az egyéni vállalkozó kata adózást akkor vehet igénybe, ha nincs 100 napot meghaladó adótartozása. Ez az év végére érvényes, tehát ez az utolsó határidő, amikorra rendezni kell az adótartozásokat.

Ezen felül még számos feltétel van, amelynek meg kell felelnie a vállalkozásnak ahhoz, hogy ezt az egyszerűsített adózási formát használni tudja. Vállalkozásunk arra szakosodott, hogy a törvények követésével mindig naprakészek legyünk és ezzel segítsük ügyfeleinket.