benzines szivattyú

A benzines szivattyú biztosítja a háztartás vízigényét

Ha olyan ingatlannal rendelkezünk, ahol nincs biztosítva a hálózati vízellátás, vagy esetleg az öntözéshez szükséges vizet szeretnénk alternatív módon megoldani, mindenképp szükség lehet nagyobb vízmennyiség mozgatására. Ilyen esetekben a rendelkezésre álló kutakból, esetleg tavakból vagy folyókból könnyen kitermelhetjük benzines szivattyú segítségével, biztosítva ezzel a locsoláshoz vagy épp a háztartáshoz szükséges vizet.

A benzines szivattyú előnye, hogy a működéséhez nincs szükség vezetékes áramra, így olyan területeken is alkalmazható, ahol az elektromos áram nem biztosított. Ennek köszönhetően bárhol hasznát vehetjük, alkalmasak akár esővíz vagy talajvíz szivattyúzására is.

A benzines szivattyú vízhozama függ a teljesítményétől, így a kiválasztása előtt mindenképp szükséges tisztába lenni azzal, mekkora az a vízmennyiség, amivel dolgozni fog. Fontos még, hogy a szükséges víz milyen mélyről kerül átemelésre a másik helyre, ezenkívül a mérete és tömege, és a motor ütemszáma is lényeges.