biciklizés előnyei

A biciklizés előnyei egyre népszerűbbé teszik a kerékpározást

Több szempontból is előnyös a kerékpározás. A biciklizés előnyei közül kiemelendő az egészségre való pozitív hatás, valamint a környezetszennyezés csökkentése. A futással szemben, a kerekezés nem terheli a gerincoszlopot és kíméli az ízületeket. Mentálisan is felfrissít, közben még a nézelődésre is van lehetőség, nem úgy, mint gépkocsivezetés közben.

Az ilyen jellegű aerob mozgás fogyasztó hatása köztudott, elősegíti a zsírégetést és a szálkás izomzat kialakítását. Tempótól függően, 30 perc alatt, átlagosan 270-320 kalóriát is el lehet égetni kerekezés közben. A biciklizés előnyei egyre inkább bekerülnek a köztudatba, egyre többen igyekeznek az immunrendszerüket erősíteni, javítani az állóképességüket és hatékonyabbá tenni a szív működését, a tüdő kapacitását.

A futás mellett, a kerékpározás az egyik olyan, számos szempontból előnyös tevékenység, ami napi szinten, komolyabb anyagi befektetés nélkül elérhető minden korosztálynak. A biciklizés hatása erősíti az immunrendszert, hatékonyabbá teszi a szív működését és a tüdőkapacitást növeli. Ezáltal nagyobb lesz az állóképesség is, mivel a test minden izmát megmozgatja.

Az összetett izommozgás révén enyhíthető a derék- és hátfájás, a berozsdásodott ízületek is új erőre kapnak. Emellett pozitívan hat a csontokra és megelőzi a csontritkulás kialakulását, az enyhe csonttömeg-vesztési folyamatot pedig képes megállítani, esetleg visszafordítani. A biciklizés hatása fogyókúra és napi testedzés szempontjából is kiváló, sőt, még a stresszt is oldja.