Captain Morgan 

A Captain Morgan kimagasló minősége

A tengerészek italaként tartják számon szerte a világon. Ennek ellenére rumot a cukornádültetvényeken dolgozó rabszolgák ittak először. Mivel abban az időben még gyerekcipőben járt az orvoslás és gyakoriak voltak a megbetegedések a tengerészek között, ezért úgy gondolták, hogy bizonyos mennyiségű szeszesital elfogyasztásával felülkerekednek a különféle nyavalyákon.

Azt nem tudni biztosan, hogy Captain Morgan valóban nagy rajongója lett volna az adott italnak, de minden bizonnyal ő sem vetette meg, amikor egy kis tivornyára került sor.

Mára már egy világmárkává nőtte ki magát ez a név, a kitűnő minőségének köszönhetően. Ha nem egy szimpla rumot szeretnénk kóstolgatni, hanem igazán fűszeres, gazdag italra vágyunk, akkor keresve sem találhatnánk jobb választást, mint a Captain Morgan. A minőséget illetően kétségünk sem lehet, hiszen Jamaikából származik.

A Karib-térség ezen pontján kitűnő rumokat készítenek már évszázadok óta. A Captain Morgan rumokból többféle változat létezik, mint például a Parrot Bay vagy a Silver Spiced.