A CATA páraelszívó kapacitása

Gőz ellen jó a CATA páraelszívó
Gőz ellen jó a CATA páraelszívó

Gyakran előfordulhat, hogy a konyha úgy van kialakítva, hogy sehol nem található rajta egy ablak. Ilyen esetekben aztán szükségessé válik a CATA páraelszívó használata, hogy a levegőt megfelelően pára- és szagmentesen lehessen tartani. Nem mindegy azonban, hogy mekkora a műszer kapacitása.

Mindenképpen el kell döntenünk, hogy milyen hatásfokú legyen az eszköz, amit beszerelünk, ezért nem árt pár dolgot letisztáznunk, mielőtt vásárlásba kezdenénk. Figyelni kell arra, hogy a CATA páraelszívó ne legyen se túl nagy, de ugyanakkor túl kicsi sem. Ebből a szempontból inkább a túlméretezés a szerencsésebb, mert ha gyorsabban kiszívja a gőzt az nem gond, de ha nem bír vele, akkor már bajok lehetnek.

Tudnunk kell, hogy pontosan mennyit szoktunk egyszerre főzni és ahhoz érdemes igazodni. A legtöbb ilyen eszközön, így a CATA páraelszívó felületén is található szabályozó kapcsoló, aminek a segítségével tudjuk állítani, hogy mekkora energiát fejtsen ki és milyen sebességgel szívja a gőzt. Kisebb sebességnél az energiafogyasztás is alacsonyabb.