csonttörés

A csonttörés gyógyulási folyamatának felgyorsítása

Az élet rengeteg veszéllyel jár. Ez tény. Ahogy a különböző betegségek, úgy a csonttörés sem kizárt egyik embernél sem. Bármennyire is óvatosak legyünk, elég egy rossz pillanat és máris megtörtént a baj. A csontok törése általában jól gyógyul, főleg fiatalabb korban megy könnyen a csontszövetek regenerálódása. Az ortopéd orvosok, bizonyos esetekben a sebészek vagy fizioterapeuták mindent megtesznek a felépülés érdekében, azonban a hatékony kiegészítő terápiák mindig jól jöhetnek.

Amellett, hogy betartjuk a kezelőorvosunk utasításait és nem erőltetjük meg az érintett területet, mit tehetünk még a csonttörés kezelésében? A válasz a már bizonyított kiegészítő terápiákban keresendő. Az egyik ilyen terápia a mikrokeringés javítását célozza meg. Bizonyos vizsgálatok és kutatások arra derítettek fényt, hogy a műtétek kapcsán óhatatlanul bekövetkező lágyrész sérülések a mikrokeringés károsodásával társulnak. A csonttörés esetében sem más a helyzet, vagyis a helyi mikrokeringés javítása kedvező a csontgyógyulás gyorsítása szempontjából.

Szinte minden ember szembesül élete során csonttöréssel, autoimmun betegséggel vagy legyengült immunrendszerrel. Egy orvostechnikai eszköz úgy képes a betegségek, sérülések gyorsabb lefolyását elősegíteni, az immunrendszert erősíteni, hogy a mikrokeringést fokozza. Miért olyan fontos ez az egészségünk szempontjából? A testünket temérdek parányi ér hálózza be.

Ezek szállítják a vért a sejtek felé, így valamennyi szervet oxigénnel és tápanyaggal látják el. Ha ebbe hiba csúszik, akkor betegségek jelennek meg vagy a gyógyulás több időt igényel. Az orvostechnikai eszköz alkalmazásával a nélkülözhetetlen oxigén és tápanyagok a szervezet legtávolabbi pontjaira is eljutnak, illetve a sejtek és szövetek megszabadulnak a működésük során keletkező bomlástermékektől. Az általa végzett terápiával javulnak a betegek kilátásai, az általános egészségi állapotuk is pozitív irányba változik. Az orvostechnikai eszköz ma már Magyarországon is bérelhető.