fémfesték

A fémfesték többféle változatban elérhető

Nem mindegy milyen felületre milyen réteg kerül. A fém objektumok kezelésére mindenképp fémfesték való. Számos ilyen jellegű készítmény található a festekarena.hu webáruházban, igen jó érték-minőség arányban, olyan neves gyártóktól, mint amilyen a DUNAPLASZT, a Düfa, a Hammerite, a Trinát, a Supralux és a Trikolor.

A fémfesték felvitele előtt a felületet meg elő kell készíteni, meg kell tisztítani az esetleges szennyeződésektől, korrodált részektől. Ezt követően jöhet az alapozó felvitele.

Ezekből is nagy a kínálat a webhelyen. A hagyományos zománcfestékek mellett, használható aeroszolos vagy speciális keverék is. A spray festék alkalmazása talán a leginkább egyszerű és gyors, az előkészített bel- vagy kültéri területre egész egyszerűen egy vagy több rétegben rá kell fújni, nem szükséges semmilyen segédeszköz bevetése.

A folyékony kencék esetében nem ez a helyzet, ezeknél kell ecset vagy festőhenger, sőt, némely esetben hígító is. A helyesen felvitt fémfesték mindegyik változata tartós, időtálló eredményt ad.