Finlandia vodka

A Finlandia vodka különlegességének titka

Az első skandináv vodka volt a Finlandia, ami több okból is különlegesnek mondható. A Finlandia vodka alapját a gleccsermorénák által létrehozott tiszta forrásvíz képezi, ami a tisztaságát és a selymességét adja. Másik lényeges eleme a hatsoros árpa, aminek hatására lesz igazán egyedi íze.

Az arany suomi árpa ott érik, ahol más árpa nem tudna, a hideg északon, az éjféli Nap alatt, biztosítva a vodka ropogós, könnyű és tiszta ízét. Makulátlanságát mi sem bizonyítsa jobban, mint a számtalan desztillációs folyamat, ami által minden lehetséges szennytől megtisztul az árpapárlat.

Több mint 50 órán át tartó folyamatról van szó. Lepárlása egy kis finn faluban, Koskenkorva in Ilmajoikiban történik. Ízesített Finlandia vodka is van az üzletek polcain, például mangóval és áfonyával. Sikerének nincs is nagyobb bizonyítéka, mint az, hogy már több mint 135 országban árusítják és persze folyamatos fejlesztések alatt álló ízeket dobnak piacra, ámulatba ejtve ezzel a rengeteg Finlandia vodka rajongót.