Tikkurila

A finn Tikkurila festék prémium minőség

Számos vállalat foglalkozik festékek előállításával, bel- és külföldön egyaránt. Ezek közül kiemelhető a Tikkurila finn festékgyártó cég, ami prémium termékeivel méltán elismert. Hazánkban is megtalálhatóak ezek az árucikkek, többek között a festekarena.hu webáruházban is. A Taika Stardust elnevezést viselő falfény csillám hatású, kiválóan megfelel irodaépületek vagy lakások beltéri falfestékkel fedett száraz felületeinek mintázására.

A Tikkurila Liitu vízhígítású, színezhető táblafesték, az ezzel kezelt iskolatáblákon jól fog a kréta és könnyű letörölni. Ugyancsak a termékcsaládhoz tartozik a szinte minden felületre tapadó Otex alapozó.

Ez egy gyorsan száradó, speciális gyantaalapú keverék, ami akár kültéren is jó eredménnyel szolgál és még a kényes felületeken is extra jól tapad, legyen szó fáról, csempéről, üvegről, alumíniumról, PVC-műanyagról, cinkkel bevont fémről, akár előzőleg alkid vagy savkatalizátoros festékkel bevont területekről. A Tikkurila Magnet mágneses festék igen közkedvelt, mivel kopásálló mágnesezhető beltéri felületet hoz létre száraz helyiségekben.