puzzle

A gyerekeknek tökéletes a puzzle

Gyerekkorban a játék nem csupán az önfeledt szórakozásról szól, hanem bizony a tanulásról is. A szülőknek ezért kötelességük olyan játékokat megvenni, amelyek többféle adottságot is fejlesztenek. Az egyik legjobb ilyen játék a puzzle. Azért, hogy hamar megszeresse ezt a lurkó, sohasem szabad a legnehezebbel kezdeni.

Ha túlságosan komplex a kirakós, megeshet, hogy a gyermek hamar feladja. Amennyiben elmarad a sikerélmény, akkor gyorsan keres valami mást magának.

Sokkal szerencséseb, ha fokozatosan halad a puzzle kirakásával a szülő szeme fénye. Mindig érdemes a megfelelő korosztálynak való kirakóssal próbálkozni. Szerencsére manapság egyszerűen megtalálható a 2-3, 5-6 és 10 éveseknek is az ideális játék.

A puzzle azért nagy kedvenc még mostanában is, mert fejleszti a logikus gondolkodást, a finom motorikát, a koncentrációs képességet, a monotonitás tűrését, a vizualitást, az észlelést és persze a tájékozódást, illetve a térlátást is. Mindezt úgy teszi, hogy közben több órányi szórakozást biztosít. A Togi oldalán számos puzzle közül lehet válogatni.