A halasztott törlesztésű lakáshitel

Hhalasztott törlesztésű lakáshitel
Hhalasztott törlesztésű lakáshitel

Amikor hitel felvételén gondolkodunk, fontos, hogy megismerjük a lehetőségeinket, éppen ezért jó megoldás lehet a jelzalog.com oldalán szétnéznünk egy kicsit.

Itt ugyanis megismerhetjük a különböző lakáshitel típusokat. Az egyik ilyen a halasztott törlesztésű lakáshitel, amely egy olyan finanszírozási mód, ahol türelmi időt lehet igényelni. Ennek hossza bankonként eltérhet, de nagy általánosságban egy-három év.

A lakáshitel konstrukció lényege, hogy a kezdetekben csak a kamatot fizetjük meg, ez időszak alatt nincsen tőketörlesztési kötelezettségünk. Ez azért is jó, mert ez idő alatt a havi törlesztőrészlet összege jóval alacsonyabb. Nyilván ez azt is jelenti, hogy a későbbiekben majd magasabb összeggel kell számolnunk, de az adott helyzetben biztos, hogy jó választás lehet a halasztott törlesztésű lakáshitel.

Ugyanakkor meg kell fontolni a döntésünket, ugyanis ezt a hitelfajtát különösen azoknak ajánlják, akiknek bár aktuálisan alacsonyabb a jövedelmük, de egy-két éven belül várhatóan számottevően növekedni fog a bevételük.