hímzőfonal

A hímzőfonal sokféle feladathoz alkalmas

Mindannyian szeretnénk valami olyat találni, ami sok örömet okoz nekünk. A hímzés nagyon izgalmas hobbi. A gyakorlott kézműveseknek és még inkább a kezdőknek a legfontosabb a megfelelő, szép és jó minőségű hímzőfonal kiválasztása.

Aki a keresztszemes hímzést kedveli, annak javasoljuk, hogy gyapjú- vagy pamutfonal mellett voksoljon. De ez a fonal nemcsak keresztszemes hímzéshez, hanem különböző párnák díszítéséhez, más hímzéstechnikákhoz és gépi varráshoz is használható. A hímzés minősége közvetlenül függ a felhasznált fonalak típusától és minőségétől. Ezeket mindig egy adott munkához kell kiválasztani. Vannak keresztszemes, gépi hímzéshez tervezett vagy univerzális hímzőfonalak.

A selyemfonalak pedig bármilyen feladatra alkalmasak. Ne feledje, hogy rengeteg anyag létezik a kézimunkához! A legtöbbször azonban a kézművesek egy vagy több kedvencükkel hímeznek. Ahhoz, hogy végül a saját ízlése szerint döntsön, ki kell próbálnia a különböző hímzőfonalakat. Ráadásul ez lehetővé teszi, hogy változatosabbá tegye a munkáját.