A kémkamera alkalmazási lehetőségei

Kisméretű kémkamera
Kisméretű kémkamera

Ha a biztonsági kameráknak visszatartó szerepet is szánunk, akkor jól látható helyre kell szerelni azokat, sőt, feliratokkal is felhívhatjuk rá a figyelmet, hogy elrettentse a betörőket. A kémkamera ellenben akkor javasolt, ha úgy szeretnénk megfigyelni egy helyiséget, hogy arról ne tudjon senki.

Ezeket a megoldásokat főleg olyan munkahelyeken, intézetekben alkalmazzák, ahol a munkatársak megfigyelése a cél. Gyakran ugyanis nem az idegenektől kell megóvni az értékeket, hanem azoktól, akik nap mint nap köztük járnak.

Így szükséges lehet olyan megfigyelőrendszer telepítése, amit azok sem vesznek észre, akik jól ismerik a területet. A kémkamera tökéletesen alkalmas erre a célra. A jól elhelyezett kamerákat még a biztonságtechnikában jártas emberek sem tudják kiszúrni, ezért azok maradéktalanul elvégzik a feladatukat.

A kémkamera felszerelése magánházakban nem túl gyakori jelenség, de előfordulhat, hogy egy családtagot vagy egy gyakran látott vendéget szeretnék megfigyelni, ezért ilyen esetekben szükség lehet rá.