konyha berendezése

A konyha berendezése a falaktól a bútorokig

A lakásnak talán a konyha az a helyisége, ami a legalaposabb tervezést igényli. A konyha berendezése számos buktatóval járhat, ezért ha nem figyelünk az apró részletekre, akkor bizony a következő felújításig bosszankodhatunk a hibákon. Hogy ezeket elkerüljük, nézzünk meg pár jó tanácsot az otthonszuletik.hu weboldalon!

Fontos, hogy ne csak egy látványos, hanem a mindennapokban is praktikus helyiséget rendezzünk be, főként, ha gyakran fogunk sürögni-forogni a lakás eme szegletében. A konyha berendezése előtt óvatosan válasszuk meg a fal színeit. A meleg színekkel például, mint a piros vagy a narancssárga, retró hatást érhetünk el, míg a hideg, világos színek remek alapanyagok egy modern stílusú konyhában.A burkolat megfelelő kiválasztása szintén jelentős szerepet tölt be a konyha berendezése során. Bármilyen anyagot válasszunk, a burkolat legyen alkalmas a nagyobb konyhai igénybevételre. Legyen vízálló, könnyen tisztítható és magas kopásállóságú. A bútorok elemei passzoljanak egymáshoz stílusban, hiszen csak így lehet szép az összkép.

Azok a legfontosabb szempontok a praktikus konyha berendezésénél, amelyek a funkciót illetik, hiszen aktívan, tevékenyen kell ott dolgoznunk. Az elrendezés ezért kulcsfontosságú. Hasznos, ha semmit nem kell keresnünk, minden kéznél van. Ennél a pontnál a konyha mérete kimondottan lényeges. Kisebb konyhák esetében gyakori megoldás az úgynevezett lineáris mód. A nagyobb praktikus konyha ugyanakkor rendelkezhet U vagy az L alakú berendezéssel, de jellemző a konyhasziget beépítése is.