krémméz felhasználása

A krémméz felhasználása sokféleképpen lehetséges

A krémméz felhasználása többféle módon történhet, így mindenki saját maga döntheti el, hogy miként viszi be a szervezetébe ezt a különleges állagú csodaszert. Az előállítása során úgy dolgozzák fel, hogy hosszú ideig megőrizze a kenhetőségét, anélkül, hogy kristályosodna. Ebből kifolyólag, a krémméz könnyen beilleszthető az étrendbe. Az egyik legelterjedtebb alkalmazási módja a reggelik kiegészítése. Kiválóan kenhető pirítósra, süteményre vagy palacsintára, az íze pedig ugyanolyan gazdag és mély, mint a folyékony változatoké.

Az állagának köszönhetően nem csöpög vagy folyik szét, így gyermekeknek is ideális, ha önállóan szeretnének uzsonnát készíteni. Különösen népszerű kombináció natúr mogyoróvajjal vagy joghurttal keverve, így tápláló és ízletes reggeli dobható össze belőle néhány mozdulattal. A krémméz felhasználása ebben még nem merül ki, hiszen más édességekhez is remekül passzol. Süteményekbe, kekszekbe, muffinokba keverve természetes édesítőként szolgál, sőt, torták, esetleg gyümölcsös desszertek tetejére is felkenhető díszítésként. Mivel hő hatására sem válik túlságosan folyékonnyá, ezért könnyen kezelhető a sütés során.

Néhányan a házi bonbonok és energiafalatok készítésekor is előnyben részesítik, mert jól kombinálható diófélékkel, aszalt gyümölcsökkel, valamint kakaóval. Persze nemcsak a konyhában, hanem a természetes szépségápolásban is helyet kap. Arcápolóként vagy ajakbalzsamként alkalmazható, hiszen kiválóan hidratál, emellett antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással bír.

A lépesméz felhasználása kimondottan egyszerű

Az egyik legtisztább formája a méhek által előállított anyagnak, amit a rovarok természetes viaszsejtekbe töltenek és így kerül a fogyasztókhoz feldolgozás, szűrés vagy hevítés nélkül. Nemcsak ízletes és különleges csemege, hanem számos pozitív hatással is bír, így egyre többen részesítik előnyben. A lépesméz fogyasztása nyersen ajánlott, mivel az leginkább így őrzi meg a tápanyagtartalmát és a természetes aromáit. Ideális reggelihez, friss kenyérrel, sajttal vagy gyümölcsökkel fogyasztva valódi kulináris élményt nyújt.

Az apró mézviasz sejtek kellemesen roppannak a fogak alatt, miközben a kifolyó méz gazdag, virágos ízvilággal árasztja el az ízlelőbimbókat. Különlegessége, hogy egyszerre adja a méz és a viasz előnyeit. A lépesméz felhasználása roppant egyszerű. A rágcsálása önmagában is jótékony, hiszen serkenti a nyálképződést, így segít a szájhigiénia javításában, a torok tisztításában, sőt, enyhíti a száraz köhögést. Nátha, torokfájás vagy allergia esetén, sokan kúraszerűen fogyasztják, méghozzá úgy, hogy naponta néhány kockát elszopogatnak vagy elrágcsálnak.

A lépesméz különleges gasztronómiai élményt kínál. Elegáns sajt- és gyümölcstálak részeként tálalva igen látványos, ráadásul természetes ízfokozó is. Különösen az érlelt sajtok, diófélék vagy szőlő mellé passzol. Napjainkban egyre több étterem ételkínálatában fellelhető, sokak nagy örömére. A lépesméz felhasználása kisgyermekek esetén, vagyis 1 éves kor alatt nem ajánlott! Ez a szuperélelmiszer közelebb hozza a fogyasztókhoz a természet igazi ajándékait.