szórófej típusok

A különböző szórófej típusok előnyei

Egyre többen határoznak úgy, hogy automata öntözőrendszert telepítenek a kertjükbe, így megspórolják azt az erőt és időt, amit eddig a mindennapi locsolással eltöltöttek. Mágnesszelepek segítségével tudnak a berendezés zónái működésbe lépni, úgyhogy ezek híján használhatatlan volna az egész rendszer. Így természetes, hogy a szakembereket érdekli a mágnesszelep ár, hiszen ez is hozzájárul a végösszeg alakulásához.

Az öntözéstechnikában használt mágnesszelepek szinte kizárólag műanyag szerkezetűek, üvegszálas erősítéssel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a nagy nyomással szemben. Mindezek ellenére, a mágnesszelep ár igazán kedvező, nem kell hatalmas összeget kiadni érte. Az sem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezeket a nélkülözhetetlen kellékeket, mert olyan helyről érdemes megvenni, ahol magas minőségű darabokat kapunk. 9 és 24 V modellek megvételére nyújt kiváló lehetőséget az esomester.hu webáruház. Ebben az online üzletben rendkívül pénztárcabarát a mágnesszelep ár is, tehát kedvező anyagi feltételek vannak. Ahhoz, hogy a víz oda juthasson, ahol szükség van rá, különféle szórófej típusok nélkülözhetetlenek. Nos, a webáruház ezeket is a rendelkezésére bocsájtja, sokféle választható, így mindenki az igényeinek megfelelőt veheti meg. A leggyakoribb szórófej típusok közé tartoznak a spray szórófejek, amelyeket a kifejezetten tagolt területeken szoktak használni, illetve olyan helyeken, ahol a távolságok jellemzően 5 méteren belül vannak.

Ezek önmagukban nem képesek megfelelő öntözésre, hanem egy spray fúvóka kiválasztásával és beletekerésével válik üzemképessé. A rotoros szórófej típusok nagyobb, általában gyepes területek öntözésére a legalkalmasabbak. Ezeknek a legismertebb 3 fajtája a hatótávolságuk alapján van megkülönböztetve. Ugyanakkor léteznek komplex megoldások is, a rotátor fúvókával felszerelt szórófej típusok. Szórásképe örvözi a spray és a rotoros együttes előnyeit, amelyekből kialakul egy harmadik szóráskép. 1,8 métertől 9 méteres hatótávolságban lehet választani a leginkább megfelelőt, 4 méretben.