lábazati vakolat

A lábazati vakolat szerepe fontos

Ha házfelújításra, renoválásra vagy tatarozásra kerül sor, akkor nagyon sok teendőt kell ellátni, mire egy otthon véglegesen elkészül. Többek között a lábazati vakolat használata is szükséges lehet. A terméknek olyan funkciója van, ami a legtöbb családi ház vagy ingatlan szempontjából fontosnak bizonyul. Elsősorban esztétikai szerepet tölt be, viszont emellett még másra is hivatott.

Tartós bevonatot képez a cement, műkő, beton, eternit felületeken. Kültéren és beltéren egyaránt használható. Ugyanakkor a kültéri változatnak is több verziója létezik, választható: matt, színes valamint rusztikus felületű vakolat is. A száradási idő minden vakolat esetében más, de általánosságban egy nap elegendő.

Kimondottan fontos, hogy a munkálat elvégzésének napján száraz idő legyen. Párás, ködös, esős időben a vakolat nem képes kellően megkötni, így ilyen időjárási viszonyok mellett nem ajánlatos belekezdeni a munkába. A lábazati vakolat azért is jó választás lehet, mivel egységes és szép bevonatot képez bármilyen ház, épület esetében.