A legszebb karácsonyi versek a lélek nyelvén szólnak

Legszebb karácsonyi versek
Legszebb karácsonyi versek

Talán számos ember szívében ott motoszkál egy halovány kérdés. Ez a kérdés pedig nem más, mint az, hogy: mi ez a varázs karácsonykor? A legszebb karácsonyi versek ragyogó szavai mögött többen válaszra is lelhetnek.

Talán az a meglátás hangzik el majd válaszképpen, hogy az emberek ilyentájt el kezdenek befelé, önnön mélységükbe figyelni és főként: mernek ekképpen cselekedni, erre a tiszta benső megszelidülésre időt szentelni.

Van erejük és kitartásuk egy szívmelengető szeretettakaró után nyúlni, amely a fagyos érzéseket megengesztelni képes. Az illatok édesebbek és orrcirogatóbbak ilyenkor, amikor a pattogó tűz ritmusa énekre és szóra nyitja a zsibbadt ajkakat, melyek szitkoktól mentesen pehelysúlyúakká formálódnak.

Karácsony szent estéjén a templomba csendes alázattal vonuló lelkek talpai alatti hóropogás is imaként hatol fel az Istenhez. A titokzatos éjszaka ölelésében a szentség mélyen behatol a szeretetre nyitott szívekbe. A legszebb karácsonyi versek fűszerezik meg a meghitt áldással körbefont légkört, ahol az érző szívek egymás szeretetének fényében és ragyogásában melegednek.