magyar bor

A magyar bor kifejezetten finom

Hazánk nagyszerű éghajlati fekvésének hála, tökéletesen alkalmas szőlőtermesztésre. A magyar bor méltó a hírnevéhez. Ha a Tokaji Aszú vagy az Irsai Olivér mellett, valami kevésbé ismert, de minőségi változatot szeretne megízlelni, akkor remek választás lehet a kéknyelű szőlőből készített nedű.

Testes, karakteres, az alkohol- és az extrakt tartalma pedig igencsak magas. Magyarországon jelenleg 223 szőlőfajtát termesztenek 22 vidéken, így kijelenthető, hogy széles a választék. Az egyik leghíresebb magyar bor természetesen az Egri Bikavér.

Jellegzetessége, hogy az előállítása során különböző szőlőfajtákból készült italokat házasítanak. Az érlelés alkalmával nyeri el végleges zamatát és illatát. Az előírásoknak megfelelően, minimum 12 hónapig fahordóban pihentetik, mielőtt palackozásra kerül a sor.

Leginkább vad- és marhahúsból készült fogások mellé fogyasztják, 16-18 C hőmérsékleten. A magyar bor biztosan senkinek nem okoz csalódást, így bármilyen összejövetel alkalmával bátran megkínálhatja a vendégeit.