Martini

A Martini elnevezésének öszefüggése a koktéllal

Aki kicsit is otthonosan mozog az alkoholos italok világában, az tudja, hogy a különböző nevek mögött mindig valamilyen különleges történetek állnak. Erre tökéletes példa a Martini, ami elsősorban vermutot, illetve egy koktél nevét is rejtheti magában. Mi a különbség? Egyáltalán miként lehetséges ez?

Először is nézzük meg, hogy tulajdonképpen mi is az a vermut! A kifejezés alatt a fűszerezett borokat értjük, amelyek magukban fogyasztva, illetve koktélba keverve is roppant ízletesek.

Az alkoholos ital alapvetően egy mediterrán család nevéhez köthető, méghozzá Martini & Rossi cég tulajdonában áll a legtöbb vermut. A Martini koktél alap összetevőjeként a vermutot azonosíthatjuk. Viszont az csupán egy elmélet, hogy a két név között felfedezni vélhetünk valamilyen szálat.

A legenda szerint, a koktélt arról a New Yorkban dolgozó pultosról nevezték el, aki feltalálta. Tehát semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs arra a logikára, miszerint a vermut és annak leghíresebb gyártója miatt kapta volna a nevét a koktél.