méhpempő

A méhpempő használata valóban a fiatalság titkos forrása?

Megkérdeztünk egy méhészeti termékeket forgalmazó áruházat, hogy mik a leggyakoribb kérdések, amit a weboldalukon keresztül kapnak? A leggyakrabban feltett kérdések a méhpempő használata és a lépesméz vásárlás témakörben érkeznek hozzájuk. Aligha tagadhatnánk, hogy ez az anyag egyre többeket vesz rá a méhektől származó különlegességek fogyasztására.

A méhpempő egy tejfehér és krémszerű termék, ami kb 60%-ban vízből áll. A többi része főként fehérje és cukor, kisebb mennyiségű lipiddel és ásványi anyagokkal. A fiatal felnőtt méhek termelik, 7-10 napos korukban. Ezeknek a fiatal méheknek a fejük oldalán mirigyek találhatóak, amelyeknek csak a virágpor fogyasztása teszi lehetővé a teljes kifejlődést. A mirigyekben termelődik a méhpempő.

A méhpempő használata nemcsak a méhkirálynőnek előnyös

A mézelő méhek korai táplálkozásának lenyűgöző része, hogy a nőstény munkásméh étrendje határozza meg a kaptárban betöltött szerepüket. Nincs olyan, hogy méhkirálynő lárva. A méhkirálynők a dolgozó méhek petéiből fejlődnek ki. Minden kaptárban csak 1 királynő van, akinek egyetlen feladata a tojásrakás.

Másrészt egy kaptárban több tízezer munkásméh él, akik szó szerint minden más feladatot ellátnak, a fűtéstől és hűtéstől kezdve, a táplálék gyűjtésén át a fiatalok gondozásáig. De mindannyian ugyanabból a tojásból fejlődnek ki. Az egyetlen különbség itt az, hogyha egy kaptár új méhkirálynőt akar, akkor a frissen kikelt munkásméh lárvát kizárólag méhpempővel etetik. A leendő munkásméh 3 napig kevés méhpempőt kap, majd átállítják a virágporból és nektárból álló étrendre.

A méhpempő használata számtalan különböző egészségügyi előnnyel bír, az állóképesség fokozásától és a koleszterinszint csökkentésétől kezdve, a fiatalos bőr elősegítésén át az immunitás fokozásáig. A kutatások szerint, a méhpempő használata antibakteriális és antioxidáns hatással rendelkezik. Ez az anyag kapszula formájában, bőrápoló termékcsaládokban, sőt, még samponban is megtalálható.

Sejtszinten regenerál a méhpempő

Igen gyakorivá vált a méhészeti termékek alkalmazása. Kozmetikában, bőrápolásnál, egészségmegőrzés céljából. A méhpempő használata újdonságnak számít, többen csak most ismerkednek ezzel a méhek alkotta szuperélelmiszerrel. A méheknél ezt az anyagot csak a kiváltságos méhkirálynő fogyaszthatja és kizárólag ezt a terméket eszi egész élete során.

Íze savanyás, színe fehér gyöngyház. Miért jó az embereknek a méhpempő használata? Ez a csodás anyag sejtszinten regenerálja az egész testünket. Több mint 150 biológiai összetevője jó hatással van a szívre, keringésre, mozgásszervekre és ízületekre. Támogatja a termékenységet és az idegrendszert. Kúraszerűen ajánlott alkalmazni, 1-3 hónapon át.

Virágporra érzékenyeknek nem javasolt. A méhpempő használata külsőleg alkalmazva is jótékony. Energetizálja, felüdíti a bőrt. Azért érdemes a természet alkotta immunerősítőket, gyógyhatású készítményeket alkalmaznunk, mert ha méhpempő és lépesméz vásárlás mellett döntünk, véletlenül se viszünk vegyi anyagokat a szervezetünkbe. A méhek több szempontból fontosak az emberiségnek. Vigyázzunk rájuk nagyon!

Lépesméz vásárlás az interneten keresztül

Gondolkodott már azon lépesméz vásárlás alkalmával, hogy a méhek miként hozzák létre a tökéletesen hatszögletű cellákat a méhsejtekben? Ez egy lenyűgöző természeti jelenség, ami már régóta foglalkoztatja a tudósokat és a méhek rajongóit. Bár egykor úgy hitték, hogy a méhek matematikai zsenik, az új felismerések szerint a magyarázat sokkal egyszerűbb.

A kaptár tevékenysége során keletkező hő hatására a kezdetben kör alakú sejtek természetes módon átalakulnak különálló hatszögekké. A természet könnyedén megszervezi ezt az építészeti remekművet anélkül, hogy bonyolult számításokat vagy méh matematikusokat igényelne. Mit csodálhatunk még ebben a méhészeti termékben lépesméz vásárlás során?

A lépesméz a méz legdurvább formája. Talán ez a leghasznosabb fajta is. 10%-kal kevesebb vizet tartalmaz, mint a folyékony méz, vagyis koncentráltabb. A viaszsejtekbe zárva biztonságban vannak az alapvető vitaminok, a virágpor, az antioxidánsok és az enzimek.
Érdekes és hasznos tulajdonsága még, hogyha a megfelelő tárolási módszereket használjuk, soha nem romlik meg. Ehhez tartsuk nedvességtől védett, lezárt edényben. De az sem baj, ha inkább hamar elfogyasztjuk, mert a lépesméz vásárlás pár kattintással megoldható.