mosható szájmaszk

A mosható szájmaszkot több hónapig is használhatjuk

Házkulcs, pénztárca, mobiltelefon és maszk. A modern ember kötelező kellékei, ha elhagyja az otthonát. A vírushelyzetre való tekintettel nem lehetünk elég körültekintőek, ha a saját, illetve az embertársaink jóléte és egészsége a tét. A mosható szájmaszk nagyban egyszerűsíti az életünket, így okos ötlet beinvesztálni a gyógyászati kellékbe.

A mosható szájmaszk rengeteg olyan előnnyel jár, ami megkülönbözteti azt a hagyományos változatoktól. A szóban forgó kellék ergonomikus, hiszen, ahogy az elnevezése is jelöli, tisztítható, nem egyszer használatos darabról van szó. A szakorvosok által közölt szabályelvek szerint, a maszkot ki kell mosni az újbóli használat előtt. Zöld megoldást kínál ez az eljárás, hiszen nincs szükség az eldobható elemek újbóli beszerzésére, ez pedig nemcsak a pénztárcánknak, de a bolygónak is jót tesz.

Hogyan kell mosni ezeket a maszkokat? A szakértők egyöntetűen azt javasolják, hogy külön, kifejezetten e célra használt edényben és ne a mosógépben mossuk a mosható szájmaszkot. A mosható szájmaszkot 90 Celsius fokos vízben kell kitisztítani, lehetőleg a gumis pántja eltávolítása után. Ha így járunk el, növeljük a maszk élettartamát.

A mosható szájmaszkot a vízbe helyezve 5-10 perc erejéig fedjük le, majd ha befejeztük a procedúrát, szárítsuk meg, illetve vasaljuk ki. A tapasztalat azt mutatja, ezeket a nagyszerű, sok esetben még esztétikusnak is mondható eszközöket, ha betartjuk a tisztításukkal kapcsolatos tanácsokat, akár hónapokon keresztül is használhatjuk a minőségromlás elkerülésével.