motorolaj

A motorolaj legfőbb funkciói

Az elmúlt 70 évben, főleg a technika rohamos korszerűsödésének köszönhetően, számos olyan gépezet látott napvilágot, ami megköveteli a profi kenőanyagokat és olajokat annak érdekében, hogy mindig hibátlanul működhessen.
A belsőégésű motorok felfedezése óta hatalmas fejlődés ment végbe ezen a területen, ahol a magas teljesítményért a motorolaj is felelős. Milyen típusai vannak ennek és mi a legfontosabb szerepe? Kétségtelen, hogy a legfőbb funkciója a fém felületek közötti súrlódás csökkentése.

Ha a hő elvezetése nem történik meg, akkor sajnos nagyon hamar besülnének a különböző alkatrészek. Természetesen a motorolaj szerepe továbbá még az is, hogy a motor részeit tisztítsa, a kisebb réseket gyorsan tömítse, illetve a nagyfokú korrózió elleni védelemben is kiveszi a részét.
A motorolaj lehet ásványi, rész szintetikus és teljesen szintetikus. A felhasználási területét illetően létezik kétütemű és négyütemű. A különböző kerti szerszámokba legtöbbször a kétütemű motorolaj válik be. Az ideális masinához passzoló olaj megtalálható a hungarolube.hu weboldalán.