műanyag ablak gumi

A műanyag ablak gumi jól szigetel

Minden lakáshoz, házhoz olyan nyílászáró javasolt, aminek a szigetelése tökéletes. Ha ez nem megfelelő, akkor huzatos lesz. A műanyag ablak gumi kulcsfontosságú a szigetelés során. Ez a tömítés előbb-utóbb elhasználódik, megkopik.

Élettartamuk általában 1 év. Az amortizációhoz nagyban hozzájárul az ablakok rendszeres nyitása és zárása. Ilyenkor utólagos szigetelés jöhet szóba. Számolni kell azzal is, hogy a tömítés dupla.

Ellenőrizni kell mindkét műanyag ablak gumit. Ha csak az egyik rongálódott meg, akkor is ajánlatos az egészet kicserélni. Az üveg tisztítására használt mosogatószer is károsíthatja a tömítést. Minél savasabb szert használunk, annál gyorsabban amortizálódik. Minden ablak beépítésénél egyedi szigetelést, tömítőgumit alkalmaznak, így ennek cseréjéhez kérjük a profik segítségét!

Amennyiben nem az eredeti típussal pótoljuk, nem fog rendesen szigetelni, mert rések maradhatnak. A műanyag ablak gumi elhasználódása miatti cserét ne próbáljuk meg házilag orvosolni! Ha nem a megfelelő anyagot választjuk, csak tovább rontunk a helyzeten.