A műhelyprés a műhely legfőbb kelléke

A műhelyprés fontos eszköz
A műhelyprés fontos eszköz

Olyan műhelyekben, ahol nagy erőkifejtésre van szükség, egyértelműen megtalálható egy vagy két különböző prés. A műhelyprés fontossága nyilvánvaló, ami akkor mutatkozik meg teljesen, amikor a szakembernek ezen szerszám nélkül kell nagyobb erőhatást kifejteniük.

Ez természetesen lehetetlen, ugyanis csak egy komolyabb prés garantálhatja a maximális erőhatást, amire egy ember nem képes. Számtalan típusú prés létezik, amelyekből biztos akad néhány, egy jól felszerelt szervizben.

Az egyik ilyen fajta a kisebb, hidraulikus prés, mely könnyen kezelhető, és kisebb feladatokra ideális. A másik típus a pneumatikus, vagy pneumatikus-hidraulikus prés, ami nagyobb erőkifejtés esetén elengedhetetlen. A legbiztosabb, ha mindkettőből akad a műhelyben.

Ha erre nincs lehetőség, akkor arra kell törekedni, hogy legalább valamelyik beszerzésre kerüljön, ami mindenképpen színvonalas és strapabíró. Kétségtelen, hogy a jó munkához szükséges a kiváló szerszám és ez mindenképp igaz a műhelyprés kialakítására is. Ezt nem árt észben tartaniuk a szervizeknek.