napelem kalkulátor

A napelem kalkulátor segíthet tisztán látni

A napelemekben rejlő lehetőségekkel egyre többen vannak tisztában, azonban a költségeket illetően még mindig sok téves információ kering a köztudatban. Az igaz, hogy egy jelentősebb befektetés kell a rendszer kiépítéséhez, de már ez egyáltalán nem olyan magas összeget jelent, mint régebben, ráadásul a megtérülési idő is sokkal rövidebb, mint amit az emberek általában feltételeznek.

Amennyiben szeretné tisztázni, hogy körülbelül mennyibe kerülne, ha szeretné saját magának előállítani a szükséges árammennyiséget, akkor a napelem kalkulátor lehet a segítségére, amit a www.napelemek-napkollektorok.hu oldalon találhat meg. Itt első lépésként megadhatja egy csúszka révén, hogy átlagosan mennyi szokott lenni a villanyszámlája.

Ha ezt beállítja, akkor máris láthatja, hogy ez mekkora fogyasztást jelent éves szinten és azt milyen teljesítményű napelem rendszer tudná kiváltani. Továbbá, a napelem kalkulátor arról is információt ad, hogy ehhez hány napelem szükséges, azoknak mekkora a felületigényük, ha pedig ezeket fogja használni az áramszolgáltató által biztosított áram helyett, akkor mennyi széndioxid kibocsátást jelent. Amennyiben a napelem telepítését környezetvédelem okán is fontolgatja, akkor bizony ez is fontos és érdekes adat lehet.

Ugyanakkor, továbbmenve a napelem kalkulátor menüpontjain, kiválaszthatja azt is, hogy a feleslegesen megtermelt energiát tervezi-e visszatáplálni a hálózatba, vagy szigetüzemű rendszert szeretne megvalósítani. Ezt követően még 7 kérdésre kell választ adnia ahhoz, hogy a napelem kalkulátor egy konkrét összeget határozzon meg Önnek. Ellenben még ez is csak egy iránymutató, hiszen csak a helyszíni felmérés és ajánlatkérés után lehet pontos árról beszélni.