pulled pork sütőben

A pulled pork sütőben is rendkívül ízletes

A magyar emberek a sült hús minden formáját szívesen fogyasztják, és a hazai receptek mellett, nagy népszerűségnek örvend a híres amerikai BBQ fogás, a pulled pork is. Viszont nem mindenkinek van lehetősége kerti party során, kint elkészíteni ezt a finomságot. Számukra jó hír, hogy a pulled pork sütőben is előállítható, nagyon finom eredménnyel.

Szinte szétolvad a szájban ez az ínyencség, amit alacsony hőmérsékleten, órákon át sütnek. Érdemes kipróbálni, hiszen Magyarországon is megvásárolható alapanyagokból áll. A pulled pork sütőben úgy készül, hogy első lépésként száraz páccal ízesítik a sertéshúst, majd egészben sütik meg, amikor készen van, akkor pedig szálaira szedik.

Mivel hosszú, lassú sütésnek van kitéve, a hús szaftos és hihetetlenül omlós marad. Az eredeti füstös íze csak faszénen sütve érhető el, de ha erre nincs lehetőség, akkor a pulled pork sütőben is nagyon finoman elkészíthető. A család biztosan jóízűen fogja elfogyasztani, egy hétvégére tökéletes választás.

Fontos a pulled pork recept betartása

Minden recept leírása a hozzávalók felsorolásával kezdődik, bár ez az étel nem áll túl sok összetevőből. Az interneten olvasható pulled pork recept szerint általában sertéslapockából készül ez az étel, azonban számos egyéb változata is létezik. Könnyen belefuthatunk olyan leírásokba, amelyekben sertéstarja szerepel fő összetevőként.

Bármelyiket választjuk is, tanácsos szigorúan a pulled pork recept alapján eljárnunk. Azért fontos ez, mert csakis így érhetünk el tökéletes eredményt. A receptek.at weboldalon pontos leírást találunk ezen étel elkészítésének lépéseiről. Eszerint a hozzávalók 1,5 kg sertéstarja vagy lapocka, illetve 1-2 dl barna sör.

A fűszerkeverék hozzávalóinak listáját is olvashatjuk, és ebben sem találunk olyat, ami itthon ne volna kapható. Mivel BBQ szósz is szükséges az ételhez, ezt is el kell készítenünk, de nagyon könnyű. Akkor látjuk, hogy tulajdonképpen mennyire egyszerű is a pulled pork recept, amikor benne vagyunk az elkészítésbe. Ha jól dolgoztunk, akkor biztosan sok dicséretet kapunk a családtól.