A strandtörölköző régen és most

A strandtörölköző örök darab
A strandtörölköző örök darab

Ahogy a fürdőruhák divatjában, úgy az egyéb kiegészítők terén is változtak az ízlések az évek során. Ma már egyértelmű, hogy a strandra készülve legalább egy strandtörölköző kell legyen a csomagban. Ez a divathullám a kilencvenes években vált bevett szokássá, amikor egyre több család engedhette meg magának, hogy üdülésük célpontjául a vízpartot válasszák.

Ekkor még csak a tehetősebb családok csomagjában volt strandtörölköző, de egy kis idő múlva, a középosztálybeliek is követték ezt a divatot. Ahogy nőtt a kereslet a strandtörölköző iránt, úgy lett egyre szélesebb a kínálat is. Egyre színesebb és egyre pajzánabb mintázatú darabokkal lett teli a vízpart.

Nem igazán figyeltek akkoriban arra, hogy milyen nedvszívó képessége kellene legyen egy ilyen darabnak, inkább pokróc helyett használták. Ma már a legtöbb strandtörölköző nemcsak a szivárvány minden színében vásárolható meg, hanem kiváló nedvszívó képességgel is, mivel a tulajdonképpeni funkciója nemcsak az, hogy a földre legyen leterítve, hanem lehessen vele megfelelően szárítkozni.