Csapágyak online tárháza

A szimering megakadályozza a szivárgást

A technika fejlődése során, egyre több mindent gépesítettünk és a gépeknek, berendezéseknek is egyre nagyobb lett a teljesítményük. Ezért a legmodernebb módszereket kell alkalmazni ahhoz, hogy ennek ellenére minél lassabban használódjanak el. Több elem van, ami segít a szerkezetek megkímélésében.

A csapágyak például ilyenek, amelyeknek a szimering fontos része. A csapágyak szerepe az egymáshoz képest mozgó merev alkatrészek védelme, méghozzá azáltal, hogy csökkenti a súrlódást. Bennük általában folyadék van, ami elősegíti a benne lévő részek mozgásának erejét, nem ütköznek egymáshoz, ezért nem kopnak. A szimering az a tömítés, ami megakadályozza ennek a folyadéknak a szivárgását.

Csökkenti a mozgó elemek kopását, növelik az elemek élettartamát és működési megbízhatóságát. A szimering pedig még a környezetszennyezés elkerüléséért is felel, mivel ezek a közvetítő folyadékok sokszor ártalmasak és veszélyesek az egészségre, a körülöttünk levő világra. A szimering terhelése a gépek egyre nagyobb teljesítményével növekedett, mivel a gyorsabb mozgástól nagyobb hő termelődik és ez hatással van a tömítésre is.

Ez a tény odavezetett, hogy a szimering anyag- és gyártástechnológiáját is fejleszteni kellett. Annak érdekében, hogy valóban funkcióját betöltő elem legyen, egyre tartósabb, hőálló anyagból készítik. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően, a csapágyak is egyre kifinomultabb alkatrészekké válnak a gépekben és a jó anyagválasztásnak hála, sok évig élvezhetjük védő, mozgást elősegítő funkcióját.