Tatra tea

A Tatra tea felmelegít a téli hidegben

Erőteljes likőr, ami 27 alapanyagon alapul és a szlovák hegyek lábánál készül. A kiváló minőségű Tatra tea összetételét a hegyi patakok kristálytiszta vize és jellegzetes hegyi gyógynövények alkotják. Ez a szeszesital külön kategóriát képvisel és nem tévesztendő össze a jelenlegi vodkákkal vagy más szeszesitalokkal, amelyek egyszerűen csak teaízűek.

Az a régi szokás ihlette, hogy a Tátra hegységben található faházakba látogatókat a vendéglátók alkoholba áztatott forró gyógyteával fogadták. 2003-ban a szlovákiai Karloff márka elhatározta, hogy a hagyományt egy modern és releváns változattal éleszti fel. Az eredeti 52%-os Tatra tea 2004-ben került forgalomba és onnantól kezdve az ízvariációk folyamatosan bővültek.

Mind a 6 jelenlegi termék kiválóan fogyasztható önmagában, hűtve, jéggel, hűvös koktélokban vagy forró, síelés utáni italokban. A Tatra tea jellegzetessége az érdekes kialakítású palack, aminek a formája az új csúcsok meghódítására induló hegymászók termoszaira emlékeztet, tökéletes keretet adva ennek az egyedülálló italnak.