Ürmösbornak is nevezik azt a likőrbort, amit karakteres ízvilágot adó füvekkel és fűszerekkel tesznek a mesterek még vonzóbbá, így a vermut utánozhatatlan élményt nyújt. Az ital komoly múlttal rendelkezik. A kézműves vagy házi vermut gyakran készül úgy, hogy a fehérborral kevert égetett szeszbe áztatják a fűszereket, később pedig az egészet leszűrik és palackozzák.
Pitagorasz korában borba és sörbe áztatták a fehér ürmöt, és tinktúrát bélférgek ellen alkalmazták. Ma már azonban az üzemi előállítás lényegesen összetettebb és bonyolultabb; a nedű ütőképességéhez nagyban hozzájárul az érlelés, a lepárlás, az ülepítés és a stabilizálás. Pazar koccintós ez az ital, de a gyakorlati felhasználása meglehetősen sokrétű.
A konyhában is nagyon hasznos, hiszen helyettesíteni lehet ezzel a fehérbort. A vermut alkoholtartalma általában 16-18%-os, aminek köszönhetően kiválóan eláll szobahőmérsékleten. A diszkontital.hu webáruház gazdag kínálattal várja az érdeklődőket, vásárlókat, minőségi italokkal és korrekt árakkal.