vezeték nélküli termosztát

A vezeték nélküli termosztát telepítésének sajátosságai

Az egyik olyan eszköz, ami lehetővé teszi az energia hatékony felhasználását a fűtési, szellőző és légkondicionáló rendszerekben, a hőszabályzóval fent tudjuk tartani az optimális és kényelmes levegő hőmérsékleti körülményeket. A mai modern vezeték nélküli termosztát a több mint 1 évszázaddal ezelőtt feltalált készülék jelentősen továbbfejlesztett változata.

Napjainkban ezek a berendezések a legfejlettebbek, amelyek rádiójelen keresztül kommunikálnak a külső eszközökkel. Ebben az esetben minden helyiség több modulhoz köthető, így a rádiófrekvenciás vezérlés szinte korlátlan számú lehetőséget kínál a fűtési rendszerek automatizálásának megszervezéséhez.

Ezen kívül, a vezeték nélküli termosztát használata mobilitást tesz lehetővé, vagyis az egységet bárhová mozgathatja a kényelmes hőmérsékleti körülmények fenntartásához. A vezeték nélküli termosztátot oda kell helyezni, ahol jó a légáramlás. Nem ajánlott azonban huzatba, hőforrások (radiátorok, TV-k és világítótestek) közelébe, valamint közvetlen napfényre telepíteni.