A wc ajtó alapos megfontolása

Takarjon jól a wc ajtó
Takarjon jól a wc ajtó

Léteznek olyan helyiségek, amelyeknél érdemes lehet alaposan átgondolni az ajtónak a cseréjét. Amikor egy régi kialakítást akarunk kicsit megújítani, amilyen lehet például a wc ajtó, akkor egyáltalán nem árt alapos tervet készíteni minden apróságra. A ki- és beszerelés már önmagában is gond lehet, főként a panellakások esetében, ahol amúgy is kevés hely áll a rendelkezésünkre.

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy melyik irányba nyílik az ajtó és van-e rajta szellőztető. A wc ajtó helyszűke esetében legideálisabb, ha kifelé nyitható, mert ellenkező irány esetén, csak problémát és nem kevés fennakadást okozhat. A beláthatóság egy szintén sarkalatos pont, ami megköveteli a figyelmet. Nyugodtan rendelkezhet ez a termék üveggel, de ilyenkor a leghatékonyabb az átláthatatlan, valamilyen formában megmunkált kialakítás.

A wc ajtó, könnyedén szinkronba hozható a többi helyiség elemeivel, ami a falak színe és bútorzat mintája vagy éppen a csempe formája. Legyünk igényesek a kiválasztásban és ne rögtön az első mellett döntsünk, hanem alaposan nézzünk szét!