whisky fajták

A whisky fajták alapanyaguk és előállításuk szerint

Az égetett szeszesitalok közül kétségtelenül a whiskey az egyik legelterjedtebb. A whisky fajták sokféleségének köszönhetően mindenki megtalálhatja és fogyaszthatja azt, ami a leginkább ízlik. Az igazi rajongók pontosan tudják, hogy egy emberöltő sem elég ahhoz, hogy minden egyes nedűvel meg lehessen ismerkedni.

A whisky fajták népszerűsége pedig, egyre több alkoholos italtípust szül. Érdekességként itt megjegyezhető, hogy a whiskey és whisky fajták, pontosan ugyanazt jelentik. Annyi a különbség, hogy az előbb kifejezést az írek és az amerikaiak használják, míg az utóbbit inkább Kanadában emlegetik. Tehát mind a kettő ugyanarra a kiváló gabonapárlatra utal, amit a tölgyfahordós érlelés tesz különlegessé és egyedivé.

A whisky fajták előállítása számtalan módon történhet, megannyi különféle gabonafajtából. A gabonaféléket tekintve beszélhetünk maláta és gabona whiskey-ről. Attól függően, hogy a whisky alapanyaga mennyi lepárlótól származik, létezik single grain, single malt, illetve blended whisky. Mindegyiknek megvan a maga karakteres íze és zamata.