amigurumi fonal

Amigurumi fonal a különleges játékokhoz

A kötés-horgolás technikájával nem csupán pulóvereket, kardigánokat és sapkákat lehet készíteni, hiszen rengeteg gyönyörű táska, cipő, dísz, sőt, játék is kikerül a kötőtűk közül. Az amigurumi fonal itthon még nem olyan közismert, mint a mohair vagy a gyapjú, azonban a kötésben-horgolásban jártasak már találkoztak a megnevezéssel. Érdemes tisztázni néhány dolgot ezzel a fonaltípussal kapcsolatosan.

Ez ugyanis nem kifejezetten egy szálfajtát jelent, hanem egy bizonyos technikára utal. A japán amigurumi szó tulajdonképpen egy kötési horgolási technikát jelent, amivel különleges horgolt, kötött figurákat lehet elkészíteni. Az amigurumi fonal ideális esetben pamut, hiszen ezekből lehet megalkotni a bámulatosan édes, kedves, vicces figurákat.

A nordfonal.hu webáruházban a pamut fonal rengeteg különböző összetételben, vastagságban és színben megrendelhető, a felhozatalából természetesen az amigurumi fonal sem hiányozhat. Ha szeretnénk valakit meglepni egyedi készítésű, természetes anyagú, puha játékkal, akkor szerezzük be innen a hozzávaló fonalat!