akkus fúró,

Az akkus fúró a hordozhatóság királya

A Li-ion akkumulátorral ellátott szerszámgépek végre áttörték a helyhez kötött munkavégzés korlátait. Ezek közül is talán a legnépszerűbb az akkus fúró, hiszen ez egyaránt megtalálható az otthoni szerszámosládákban és az ipari környezetben.

Egy olyan eszköz, amire bármikor szükség lehet, hogyha furatokat szeretnénk készíteni, fába, műanyagba, alumíniumba. A megfelelő fúrószárral hatékonyan alkalmazható többféle anyag esetében. A precíz használat, elsősorban az ergonomikus kialakításnak és az állítható fordulatszámnak köszönhető.

Ez a funkció egyébként lehetővé teszi, hogy csavarbehajtóként is alkalmazzuk az akkus fúrót. Az akkumulátor egyetlen hátránya, hogy csak bizonyos számú feltöltést tesz lehetővé.

Viszont egy minőségi akkus fúrót akár 1000 alkalommal is fel lehet tölteni, mielőtt teljesen „elfáradna“. Egy kis matek segítségével gyorsan kiszámítható, hogy ez rengeteg munkaórát jelent. De ha csütörtököt mond az akku, akkor sem kell eldobni az akkus fúrót, csupán le kell cserélni az elhasználódott energiaforrást.