Szervezetünk csak akkor működik megfelelően, ha mindenféle tápanyaghoz hozzájut, amire szüksége van. Ezek megfelelő étkezéssel nagyon könnyen bevihetőek. Különböző zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával antioxidánsok kerülnek szervezetünkbe, amelyek hozzájárulnak a megfelelő működéshez. Az antioxidánsok azok a vegyületek, amelyek akadályozhatják az oxidációs, vagyis az égési folyamatokat gyorsító katalizátorok működését. Ezeket a szervezetünk is termeli, de csak kisebb mennyiségben.
Amennyiben nem tudjuk táplálékok által bevinni, érdemes valamilyen étrend kiegészítőt használni. Természetes antioxidánsok az E-vitamin, aminek a szedésével csökkenek a száj- és légcsőrák kialakulásának esélye, az A-vitamin, ami a sajtokban, húsokban, májkészítményekben, tejtermékekben, tojásban található. Ezen kívül fontos antioxidáns még a C-vitamin, a különböző telítetlen zsírsavak, valamint a növényekben és bizonyos élelmiszerekben előforduló szelén. Az antioxidánsok nagyon sok betegség megelőzésében játszanak szerepet, ezért érdemes odafigyelni a bevitelükre.