Az autógumik gyorsan rongálódnak

Autógumik
Autógumik

A szállítási eszközök nélkül a világ megállna, a jelenleg ismert gazdasági forma teljesen blokkolna, ha ezek a kártékony, de ugyanakkor nélkülözhetetlen gépek nem üzemelnének. Miért olyan drága a szállítás?

Ez egy gyakran elhangzott kérdés. A szállítási eszközök rengeteg befektetést igényelnek, a karbantartásuk és az üzemanyag ellátásuk komoly összegre rúgnak. Az autógumik is drágák, főleg ha valamilyen kamion vagy haszongépnek az abroncsairól beszélünk. Ezen felül nem elhanyagolhatóak az éves adók, engedélyek, közlekedési köteles biztosítások.

Ezekbe pedig még nincs is beleszámítva a sofőr és a kiszolgáló személyzet fizetése és a profitról sem esett még egy szó sem. Szóval, még felsorolni is nagyon hosszú, de kifizetni sem akármi. Az autógumik gyorsan elrongálódnak, a rengeteg forgolódás és a rossz utak pár ezer kilométer után már maradandó nyomot hagynak a bordázaton. Elég egy rossz manőver és az abroncson több centis vágás tátong, ami a nagy terhelés miatt, pillanatok alatt robbanáshoz vezethet.