Az eritritol biztonságos édesítőszer

Eritritol édesítő

Sok fogyókúrázó és diétázó szenved az életmódváltás elején az édességek nélkülözése miatt. Talán az egyik legnehezebb feladat, amikor úgy döntünk, nem élünk tovább a kedvenc édességünk, süteményünk nyújtotta élvezettel. Keserves fintorra húzhatja az is a szánkat, ha a reggeli kávé vagy tea a cukor hiánya miatt keserű.

Azonban a nélkülözésünknek vége, ha az eritritol használata mellett döntünk, hiszen ez az egészséges édesítőszer kiválóan helyettesíti hagyományos társát, a cukrot, viszont annak összes káros befolyása nélkül édesíti meg az életünket. Az eritritol olyan vegyület, ami a cukoralkoholok osztályába tartozik.

Különleges élesztőgomba és glukóz erjesztésével állítják elő. Egyik legáldásosabb tulajdonsága, hogy sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint társai, ezáltal könnyebben beilleszthető a szigorúbb diétákba és fogyókúrákba, hiszen nem hizlal. Káros metabolikus hatások nélkül távozik a szervezetünkből, emésztési problémákat nem okozva.

Az eritritol nem érinti negatívan a koleszterinszintet, nem változtatja meg az inzulin- és vércukorszintet, így fogyasztása lehetséges túlsúllyal és cukorbetegséggel küzdőknek is. A több vizsgálaton is pozitívan teljesítő eritritol nagyobb mértékű fogyasztása esetén sem károsítja az egészségünket.

Bátran alkalmazhatjuk sütésre és főzésre, íze leginkább a barna cukorhoz hasonlít. A vele készült ételek finomak, utóízzel nem rendelkeznek. Az eritritol számos pozitív tulajdonságával lehetővé teszi, hogy könnyebben viseljük el a diétával járó nehéz pillanatokat.