béta glükán

Az immunitást karbantartó béta glükán

Az elmúlt évtizedekben a biokémia sok mindent feltárt az emberi test működéséről és az egészség megőrzéséről. A béta glükán használata egy egyszerű eszköz arra, hogy az immunrendszerünket szinten tartsuk, hiszen ez az egyik kulcsa az egészségünk megőrzésének. A legjobb az, ha megtanuljuk megfigyelni a testünk jelzéseit és a lehető leggyorsabban reagálunk rá.

Amint fáradékonyak, levertek vagyunk, érdemes bevetni néhány szert. Természetesen, ha tudjuk ennek okát, akkor pihenünk, illetve az okot orvosoljuk. Viszont, ha a semmiből jön elő, akkor ennek egyik gyökere a nem megfelelően kezelt stressz lehet, a másik pedig valamilyen belső egyensúlyi zavar.

A béta glükán egyedi molekulaszerkezetű szénhidrát, ami a makrofágok aktivitását biztosítja, ezek pedig az immunsejtek első vonalát képezik. Sokan gondolják, hogy az immunrendszer feladata csak a fertőzések kivédése, de valójában minden nem kívánt folyamat leállítása is az immunrendszer dolga. A béta glükán fogyasztása testsúly- és állapotfüggő, ezért ennek meghatározására érdemes táblázatot használni.