öntözőrendszer

Az öntözőrendszer hasznos fejlesztés

Nagyon sok fejlett technológia az Amerikai Egyesült Államokból ered és ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis ebben az országban számtalan vállalat létezik, ami a földtől elrugaszkodott újításokat vezet be. Az öntözőrendszer fejlesztésében szintén elöl jár ez az ország, ahonnan mindmáig érkeznek a különféle alapanyagok, amelyeket a magyarországi cégek rendelnek meg.

Bizony, K-Rain, Orbit, Rain, Toro, Rain-Bird vagy Hunter márkák nagyon híresek hazánkban, mivel a legtöbb minőségi alapanyagokkal dolgozó vállalat kizárólag ezekkel dolgozik. Az öntözőrendszer az utóbbi években kezdett nagy népszerűségre szert tenni, igaz előtte is többen szerették volna, ha az otthonukat egy ilyen szisztéma gazdagítja, viszont régebben nagyon sokba került, így ezeket kevesen engedhették meg.

Mára sokkal kedvezőbb áron érhető el az öntözőrendszer, de persze ennek kivitelezési díja attól is függ, hogy ki milyen technológiát szeretne, illetve mekkora az adott kert. A teljesen automata berendezések nem sokkal kerülnek többe, így aki teheti, az inkább ezeket válassza!

A vakondháló telepítése megóvja a locsolószisztémát

Talán sokan nem tudják, de rengeteg olyan vadonélő faj van hazánkban, amelyik védettnek van nyilvánítva. A vakondháló telepítése egyáltalán nem az állat ellen irányul, nem veszélyezteti azt. Aki ezt építteti a kertjébe, az csupán a földben meghúzódó csöveket szeretné megvédeni, de ezt tényleg semmilyen kockázattal nem jár az állatra nézve.

Mivel ez az állat nagyon sok kártékony bogarat elpusztít, ami a földben van, így kifejezetten hasznos. A vakondháló telepítése minden esetben indokolt, még akkor is, ha esetleg korábban még nem jelentek volna meg a kis földkupacok. A termőtalaj és a pázsit nagyon vonzó a vakond szemében, ezért mindig megkeresi az újonnan telepített fűszőnyegeket.

Már többen jártak pórul úgy, hogy elmulasztották ezt a mozzanatot, mert azt gondolták, hogy a vakondháló telepítése nem fontos. Igazából ez a háló nem kerül sokba és a lerakása sem túlzottan időigényes, így semmi sem szól ellene.