orosz vodkák

Az orosz vodkák hihetetlenül közkedveltek

A lepárlással készült szeszesitalok megjelenését, történelmi források alapján, 1446 és 1478 közé teszik. Az orosz vodkák egyik legismertebb változata a Stolichnaya, ami egy igazi klasszikus. Ezt az itókát nagyon kedvelik, hiszen illatában tiszta, amiben citrusos jegyek is érezhetőek.

Az ízét illetően enyhén édeskés, fűszeres aromák észlelhetőek benne. Egy másik híres márka a Smirnoff. Ezt a prémiumkategóriás szeszesitalt számos filmben figyelhetik meg. James Bond, vagyis a 007-es ügynök martinijába rendszerint ez a nedű kerül a vásznon. Az illata könnyed, az íze pedig zamatos. Az orosz vodkák közül ki kell emelni a Standard márkanevet viselő itókát, amit annak idején Dimitrij Mengyelejev receptje alapján készítettek el először 1984-ben. Piacra csak sokkal később, 2009-ben került.

A mai napig, az eredeti szabadalomnak eleget téve gyártják, kizárólag minőségi alapanyagokból. Az illata kellemesen lágy, az ízében pedig a bársonyosság, valamint a tisztaság dominál. Az orosz vodkák méltók a hírnevükhöz, szóval biztosan nem okoznak csalódást.