ötrétegű cső

Az ötrétegű cső főbb jellemzői

Napjainkban a polipropilén vezetékeket széles körben használják a fűtési rendszerek és a vízellátó berendezések telepítéséhez. Sok tekintetben jelentősen felülmúlják a más anyagokból készült hasonló termékek teljesítményét. Az ötrétegű cső gyártásához magas hőállóságú polipropilént használnak.

Ez az anyag -50 °C és +95 °C közötti hőmérsékleten is megőrzi a tulajdonságait. Ezáltal alkalmas a hideg és meleg vízhez, radiátoros fűtéshez és padlófűtési rendszerekhez. Az ötrétegű cső több okból kifolyólag is népszerűvé vált. Az egyik a korrózióállóság. A fémmel ellentétben ez az anyag nem rozsdásodik vagy korrodálódik a vízzel való tartós érintkezés során. A népszerűség másik okát a sima falak jelentik, amelyek megakadályozzák a mészlerakódások felhalmozódását és a csőnyílás beszűkülését.

Az ötrétegű csőre az alacsony súly és könnyű telepítés is jellemző. Könnyen beszerelhető minden épület vízvezeték és fűtési hálózatába. Az ára az átmérőtől, a fal vastagságától és más műszaki paraméterektől függ.