utcai napelemes kandeláber

Az utcai napelemes kandeláber rövid bemutatása

Az utcai napelemes kandeláber környezetbarát megoldást kínál a kültéri világítás terén, ami az esti órákban, sötétedéskor automatikusan működésbe lép és világítani kezd. Az utcai napelemes kandeláber esetén hálózati betáplálásra nincs szükség. További előnye, hogy az év minden szakában kiválóan ellátja a feladatát. A felépítését illetően egy oszlopból áll, aminek a felső részén egy lámpatartó kap helyet. Erre kerül rá maga a panel és a LED lámpatest.

Az alsó részében, illetve a vasalatban kap helyet az akkumulátor. Az oszlopot egy betonozott alapba rögzítik, így a stabilitás kifogástalan. A működését illetően, a panel a napsugárzásból állítja elő az energiát, amit az akkumulátorban tárol.

Köz- és magánterületeken egyaránt előszeretettel alkalmazzák. Maga az oszlop esztétikus kialakítású, amit többféle színben szerezhet be. Az üzletekben különböző teljesítményű fényforrásokkal ellátott variációkkal találkozhat, így a birtokához leginkább megfelelő típust választhatja. A napelemes kandeláber árakat a fényerősség és a kialakítás befolyásolja.

Az utcai napelemes kandeláber gazdaságos kültéri világítás

Világítson meg minden területet, a parkolóktól és a cégek telephelyeitől kezdve, a gyalog- és kerékpárutakig. A megfelelő világítási koncepcióval nemcsak a terület külső megjelenését alakíthatja ki, hanem éjszaka és szürkületkor is tájékozódást és biztonságot teremthet.
Az utcai napelemes kandeláber telepítése, különösen a hagyományos lámpatestekkel összehasonlítva, általában egyszerűbb. A hagyományos utcai fények esetében, az oszlopokon kívül, minden pontot be kell kábelezni. Ha egy lámpatest utólag hiányzik vagy a koncepciót később megváltoztatják, ismét földmunkákra van szükség.

Az AM TECHNIK rendkívül elegánsan oldja meg ezt a problémát a napenergia felhasználásával. Az általuk telepített napelemes utcai kandeláber használatához mindössze egy oszlopra van szükség, kábelek fektetésére pedig nincs. Ez nemcsak a drága földmunkákat spórolja meg, hanem a meglévő lámpatestek áthelyezése, illetve új vagy további lámpatestek felszerelése is gyors és egyszerű.

A napelemes kandeláber világítási ideje

A napelemes kandeláber napelem, akkumulátor és LED-ek kombinációja. Attól függően, hogy milyen régióban történik a telepítés, naponta több vagy kevesebb napsütéses óra van. Ettől függően, a napelem képes villamos energiát termelni, amit az akkumulátorban tárol. A LED-ek viszont ezt az energiát használják fel a fény előállítására. A tárolt energia, beleértve a rossz időjárás esetére fenntartott tartalékot is, ezután elegendő az éjszakai világításhoz.

A lámpatest CO2 semleges működése a teljes rendszert rendkívül környezetbaráttá teszi. A kiváló minőségű alkatrészek hosszú élettartamra vannak tervezve, cserélhetőek és az élettartamuk végén megfelelően újrahasznosíthatóak.

A parkolóknak és pihenőhelyeknek éjszaka jól megvilágítottnak kell lenniük. Ebből a célból az önkormányzatok és a városok országszerte parkolóvilágítási lámpatesteket telepítenek. Ezek felszerelése nemcsak bonyolult, hanem költséges is. Még a modern és energiatakarékos világítás esetében is kábeleket kell fektetni, földmunkákat kell végezni.

Nem ez a helyzet az önellátó utcai napelemes kandeláberekkel. Ezek önellátóak és saját energiát termelnek a Nap segítségével. Nem kell kábeleket fektetni vagy földmunkákat végezni. Ez azt jelenti, hogy a meglévő aszfaltburkolatot nagyrészt nem kell megmunkálni és feldarabolni. Az elektromos hálózattól függetlenül működő napelemes kandeláber költségei ezért alacsonyak és kezelhetőek. Egy önkormányzat vagy helyi hatóság így költséghatékony és korszerű módon világíthatja meg a nagy területeket LED-fénnyel.

A falusi vagy városi utaktól kezdve, a sportpályákon át a nyilvános fesztiválok vagy városi ünnepségek ideiglenes parkolójáig, a napelemes világítás mindenütt rajongókra és lelkes felhasználókra talál. Az a tény, hogy a szolár világítás nagyrészt karbantartástól mentes, valamint a már említett előnyöknek elegendőnek kell lenniük ahhoz, hogy meggyőzzék az önkormányzatokat, a helyi tanácsokat, a kempingek üzemeltetőit és a parkoló tulajdonosokat e technológia hasznosságáról.