Bátran viselhető a szilikon fogsor

Fogászat XI kerület

Magyarország sajnos le van maradva a nyugati vagy skandináv országoktól a fogápolásban. Sokan csak akkor fordulnak fogorvoshoz, amikor már nagy a baj. Pedig minden jóval egyszerűbb lenne, ha az ember időben elmenne a szakemberhez.

Erre hívják fel a figyelmet mindig a fogászat XI kerület klinikáján dolgozó fogorvosai, szájsebészei, akik jól tudják, hogy itt is, mint sok más esetben, a megelőzés elképesztően fontos. Ez érvényes a fogkőre is, nem csupán a tömésre és gyökérkezelésre. Amikor az ember azt tapasztalja, hogy az ínye felett sárgás réteg van, ami fogmosással nem tűnik el, rögtön fel kell keresni a fogászat XI kerület rendelőjét.

De mi is a fogkő és miért annyira veszélyes ez? Nos, ez a fogakon maradt lepedékből képződik. Az idő előrehaladtával folyamatosan gyarapszik, és nem kell sok ennek, hogy nagyon zavarni, irritálni kezdje a fogínyt. Ekkor pedig az hamar begyulladhat, vörös színűvé válhat és mosáskor vérezni kezd.

Ezt azért kell kezelni, mert hamarosan az íny is sorvadni kezd. Sajnos ez a folyamat észrevétlenül történik, hiszen a fogkőképződés nem fáj. A fogászat XI kerület szakértői ezért is mondják el mindig a pácienseknek, hogy amikor jól látható már a fogkő képződése, azonnal kérni kell egy időpontot. Az itt dolgozó profik sok más mindenben is segíteni tudnak.

A rendelő annyira modern, hogy itt igényelhető a szilikon fogsor elkészítése is. Jogosan merülhet fel egyesekben a kérdés, hogy pontosan mi is ez a kivehető, szilikon fogsor és mikor van rá szükség? Ezt azok választják, akik valamilyen oknál fogva elvesztettek egy vagy több fogat. Számos oka lehet a fogak elvesztésének. Ahogy az ember öregszik, úgy a fogak is.

Ezek aztán veszítenek szilárdságukból és tartásukból. Sokszor pedig a a kialakult foghiány olyan elrendeződésű, hogy rögzített fogpótlást nem lehet készíteni. Ekkor marad a kivehető, szilikon fogsor, amelyiket hamar meg lehet szokni és viselése semmiképp sem okoz kellemetlenségeket. Annyit még tudni érdemes, hogy ha a foghiány csak alul vagy csak felül van, akkor elegendő csak az alsó fogsor vagy csak a felső fogsor elkészítése.