Betonkerítés építése, még a fagy előtt

Betonkerítés építése, még a fagy előtt
Betonkerítés építése, még a fagy előtt

Remek alkalmat nyújt az ősz, a nyáron elkezdett építkezési feladatok befejezésére. A ház már gyönyörű, még itt-ott éktelenkedik egy-egy festetlen felület, de már az utolsó pár négyzetmétert festik.

Itt az ideje megtervezni a ház mögötti védőrendszert, a betonkerítés vonalát. Ez lesz az idei év utolsó nagy munkája. Lassan megjönnek a hideg éjszakák, a betonozási munkálatokat pedig ilyen időben nem lehet folytatni. Ezért kell most figyelembe venni, hogy a gyorsaság alapfeltétele a kerítés létrehozásának.

Ilyen esetekben, a leginkább megfelelő az elemes kerítés. A cölöpöket pár óra alatt a földbe lehet állítani, két napra rá terhelhetőek is lesznek. A teljes elemrendszert hazaszállítják, az udvaron raklapra rakva, teljes biztonságban érkezik.

Nincs kosz, nincs felesleges betonozás, csak az elemek egymásra tolása igényel egy kis szakértelmet és néhány erős kezet. A betonkerítés elemei festhetőek, de remekül mutat a sima felületük miatt, csak így cementszínűen is. A legfelső elemet érdemes valamilyen hézagos modellel rendelni, így sokat emelve az esztétikai benyomásán.