Calvados

Calvados a téli ünnepekre

A legtöbben lehörpintenek egy-két kupica szeszesitalt örömükben, bánatukban egyaránt, ami egyáltalán nem baj, ha nem viszik túlzásba. Sokak kedvence a Normandiából származó Calvados is, ami igen régi hagyományokat őriz. Tulajdonképpen ez egy francia eredetű ital, aminek magyar megfelelője almapárlat.

Bár almapárlatot már a középkorban is készítettek, a hivatalos Calvados csak a 16. századból ismert. Nagymennyiségű, különböző ízű normandiai almát használnak fel az elkészítéséhez, az italban helyet kap az édes, a savanyú és a keserű íz egyaránt. Az eredeti Calvados 2 évig tölgyfahordóban van érlelve, így nyeri el jellegzetes aranybarna színét és kellemes zamatát.

Történetéről még többet olvashatunk az idrinks.hu weboldalon, ahol lehetőség van a termék megrendelésére is. A téli ünnepek közeledésével kiváló ötlet beszerezni néhány üveg finomságot, amivel koccinthatunk a családtagjainkkal és a barátainkkal. Ideális választás úgy a karácsonyi vacsorához, mint a szilveszteri bulira, de más alkalmakra is.