decoupage ragasztó

Decoupage ragasztó matt és fényes változatban

A dekupázst először a 17. századi Franciaországban használták művészeti formaként, bútorok díszítésére. Akkoriban úgy ismerték, mint „a szegény ember alternatívája a festett bútorokkal helyett”. A decoupage ragasztó a speciális festékeffektusokkal, aranyfüsttel és egyéb díszítőelemekkel kombinálva, a művészet egyik eleme.

A decoupage ragasztó egy több részből álló termék, tömítőanyag és védőbevonat vegyes papírral végzett kézműves projektjeihez. Különféle kivitelben kapható – matt, fényes, átlátszó és még csillogó is van, tehát érdemes átböngészni a weboldalunk kínálatát. Léteznek kültéri változatok is. A tejfehér folyadék konzisztenciájában hasonló az iskolai ragasztóhoz vagy egy folyékony zselés közeghez.

Valójában az 1900-as években felvizezett iskolai ragasztót használtak erre a célra. Most vannak kifejezetten ehhez a mesterséghez készült termékek, ilyen a prémiumminőségű decoupage ragasztó is. Fán, szöveten, agyagon és csempén való kézműveskedéshez ez a kedvenc termék, hogy csak néhány felhasználást említsünk.