édesburgonya sütőben

Édesburgonya sütőben többféle körettel

Amikor ősszel kezd hűvös lenni a levegő, két dologra kezd el vágyni az ember: egy tál levesre és egy finom, sült édesburgonyára. Mindkettő melegít minket, mindkettő ínycsiklandozó és egészséges. Az édesburgonya sütőben való elkészítése lehet az egyik kedvenc vasárnapi tevékenysége, és az elkészítése hihetetlenül egyszerű, mivel a sütője elvégzi Ön helyett a munka 95%-át.

Amíg sülnek, szabadon elvégezheti a házimunkát, vagy bármit csinálhat, amit akar. Természetesen egy finom sült édesburgonya sütőben, vajjal, sóval, borssal és egy csipet metélőhagymával nagyszerű, de ennek a kiváló ételnek a receptjei még nem érnek itt véget. Ahhoz, hogy egy teljes étel legyen belőle, meg lehet tölteni egy ízletes zöldséges töltelékkel vagy éppen egy zamatos és fűszeres szósszal.

Ha az édesburgonya sütőben köretként lesz feltálalva, párosítsa a kedvenc húsaival vagy vegetáriánus chilivel. Az öntet esetében mindig ragaszkodjon a vajhoz, a görög joghurthoz vagy a tejfölhöz, netalán adjon hozzá egy kis koriander lime öntetet, tzatzikit, chipotle szószt, pesto-t, guacamole-t vagy egy csepp tahini szószt, ezekkel sem lehet soha mellényúlni.

Ha maradt meg sült édesburgonya, érdemes a puha húsát megtartani egy másik recepthez. Bele lehet nyugodtan keverni egy vegán csokoládétorta cukormázába, zamatos Alfredo szószt is lehet készíteni belőle, vagy összekeverheti akár humusszal is. Az édesburgonya sütőben tehát egy olyan étel, amit kicsik és nagyok egyaránt szívesen fogyasztanak, és nagyon nehéz, szinte lehetetlen elrontani.